Optimalizace zpracování družicových dat pro monitoring kvality vod - Mergl, Vít (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zabývá atmosférickou korekcí, která má vliv na modely pro stanovení obsahu chlorofylu-a z družicových snímků. V práci jsou popsány čtyři varianty atmosférické korekce Sen2cor, Sen2cor+igrid.atcor, MAJA, MAJA+i.grid.atcor. V praktické části jsou všechny atmosférické korekce vyzkoušeny na snímcích s vodními plochami nacházející se mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. V závěru práce j e vybrán nejlepší model pro stanovení obsahu chlorofylu-a.
Optimization of satellite data processing for water quality monitoring
Keywords: dálkový průzkum Země; data; atmosférická korekce; digitální číslo; Sentinel-2; remote sensing; data; atmospheric correction; digital number; Sentinel-2