Střední rybářská škola v systému školství ČR - Kodádková, Marta (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce popisuje vývoj rybnikářství na Vodňansku, se kterým souvisí vznik a vývoj Střední rybářské školy. Poslední část je věnována současnosti Střední rybářské školy, jejích aktivit a vzdělávacích koncepcí.
The secondary fish - farming school in system of education in the Czech Republick
Keywords: školství; střední školy; rybářství; zemědělství