Měřící volant pro měření sil a výchylek - Bednárek, Otakar (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na konstrukci zkušebního volantu, jakož prostředku pro hodnocení jízdních zkoušek autobusů. Zadavatel práce, společnost IVECO Czech Republic, a.s., při návrhu kladl požadavky, které bylo nutné splnit. Cílem práce je uspořádat navrhované části tak, aby bylo možné zkušební volant co nejefektivněji využívat.
Measurement steering wheel for measurement of torque and torque deviations
Keywords: zkušební volanty; síla na volantech; snímače kroutícího momentu; měření úhlových výchylek; trial steering wheels; steering torque; torque sensors; angle deviation measurement device