Komplexní restaurování Bible z roku 1540 - Růžičková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce předkládá restaurátorskou zprávu o postupu záchrany tištěné Bible s ručně kolorovanými dřevořezy ze 16. století. Po typologickém posouzení knihy následuje popis a rozsah poškození a restaurátorský záměr. Následuje postup restaurátorských prací a doporučení o následném sbírkovém uložení tisku. Závěr práce je věnován soupisu dalších zjištěných existujících exemplářů knihy a míst, kde jsou uloženy.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; tisky; Typologie; dřevořezy; papír