Vybrané problémy Vězeňské služby ČR - Záhořík, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá vězeňským systémem v rámci České republiky v letech 2011-2021. Hodnotí pomocí řízených rozhovorů vybrané problémy ve zkoumaných věznicích, porovnává je a vyhodnocuje, jak moc odpovědi korespondují s údaji v rámci statistických ročenek Vězeňské služby ČR. Horizont 10 let obsahuje mnoho událostí, z tohoto důvodu se práce zabývá pouze vybranými problémy. Na základě uskutečněné analýzy jsou navržena opatření pro současnou praxi.
Selected problems of the Prison Service of the Czech Republic
Keywords: vězeňství; trestná činnost; vězeňská služba; výkon trestu odnětí svobody; zaměstnanost vězňů; přeplněnost věznic; náklady na vězně; prison system; crime; prison service; imprisonment; prisoner employment; prison overcrowding; prisoner costs