Existence učících se regionů v evropské dimezi - Šátková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na existenci učících se regionů v evropské dimenzi. Teoretická část zahrnuje charakteristiku regionálního a ekonomického rozvoje, regionální politiky a teorie učících se regionů, dále pak definice, příčiny vzniku a základní fundamenty učících se regionů. Praktická část se zabývá konkrétním učícím se regionem a ukazateli jeho výkonnosti. Tento region je porovnáván s evropskými regiony a vyhodnocení vede k identifikaci učících se regionů v Evropě.
The existence of learning regions in the dimension of the EU
Keywords: regionální rozvoj; regionální politika; teorie učících se regionů; učící se regiony; region; institucionalismus; inovace; Regionální inovační systém; Regional development; regional policy; learning regions theory; learning regions; region; institutionalism; innovation; Regional innovation system