Proměny české vesnice na příkladu obce Němčice - Pitaš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou proměny české vesnice, a to na příkladu obce Němčice. Cílem práce je analýza vlivu významného nárůstu počtu obyvatel obce na její další rozvoj a fungování, se zaměřením na kvalitu bydlení, sociální vztahy a životní styl obyvatel obce jako celku. Důraz je kladen na vnímání proměn života na vesnici, a to jak z pohledu obyvatel původní části obce, tak i obyvatel části nové.
Changes in the Czech village on the example of the village of Němčice
Keywords: obec; venkov; Němčice; rozvoj; proměna; village; countryside; Němčice; development; change