Systém financování školství v rámci kraje Vysočina - Přechová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá systémem financování školství v kraji Vysočina. Obecná část je zaměřena na všeobecné pojednání o regionálním školství v České republice, vymezuje jeho cíle a popisuje strukturu, organizaci a systém financování regionálního školství v kraji Vysočina. Speciální část analyzuje rozpis finančních prostředků na školství v kraji Vysočina v r. 2004, který je realizován normativní metodou. Podklady pro zpracování byly poskytnuté Krajským úřadem kraje Vysočina.
Education financing system within the scope of the Vysočina Region
Keywords: školství; regionální školství; financování škol; Státní rozpočet; výdaje na školství; normativy; kraj Vysočina; Krajský úřad kraje Vysočina