Podmínky pro vstup ČR do EU, její připravenost n avstup a situace a stav v okrese Opava - Bek, Radomil (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci sleduje podmínky pro přidružení Česka do EU a jejich plnění ze strany ČR. Analyzuje také konkrétní strategii rozvoje okresu Opava s ohledem na vstup do EU.
Requirments for admission Czech republic to EU, preparendes for enter and the situation in Opava's region
Keywords: Evropská Unie; Evropská dohoda; strategické plánování; Česko; podmínky