Převodník diagnostického protokolu na CAN BUS - Stejskal, Petr (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a testováním programu pro převodník, který vyčítá z vozidla diagnostická data ze zásuvky OBD pomocí protokolu UDS. Ty poté přeposílá na další sběrnici CAN, ale bez protokolu. Odesílá tedy pouze zprávy s definovaným ID.
CAN bus diagnostic protocol converter
Keywords: CAN bus; protokol UDS; Mikroprocesor ESP32; převodník CAN; EOBD; CAN bus; protocol UDS; Microprocesor ESP32; CAN converter; EOBD