Vendor Managed Inventory - Melichová, Renata (Univerzita Pardubice, 2011)
V práci je popsána moderní logistická metoda Vendor Managed Inventory (Zásoby řízené dodavatelem), respektive její principy, způsoby implementace a možná softwarová řešení. Důraz je kladen na pojmenování výhod a přínosů pro dodavatele, odběratele i celý logistický řetěz. Dále je popsán výzkum ve společnosti Explosia a.s. se zaměřením na zmapování současného způsobu plánování a realizace prodejů s ohledem na popsané principy metody VMI.
Vendor Managed Inventory
Keywords: dodavatelsko-odběratelský řetězec; řízení zásob dodavatelem; řízení zásobovacího řetězce; supply chain; supply chain management; vendor managed inventory