Očistcová kaple, výjev č. 27, Zmrtvýchvstání Ježíše Krista (případně setkání s Máří Magdalénou) na nástropním zrcadle - Kaloč, Otakar (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fresco-secco od neznámých autorů, konkrétně o nástropní zrcadlo s výjevem Zmrtvýchvstání.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé