Resuscitace novorozenců na porodním sále - retrospektivní studie - Pošíková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je zaměřena na resuscitaci novorozenců na porodním sále. V teoretické části je popsána adaptace novorozence po porodu, příprava k resuscitaci, postupy resuscitace a nejčastější stavy vyžadující resuscitaci na porodním sále jako je porodní asfyxie, hypoxie, ztížená poporodní adaptace, GBS u matky a zkalená plodová voda. Ve výzkumné části jsou zjišťovány rozdíly v resuscitaci novorozenců v Chrudimské nemocnici a.s. a Pardubické krajské nemocnici a.s.
Newborns' resuscitation in labour ward - retrospective study
Keywords: resuscitace; novorozenci; gestační stáří; asfyxie; taktilní stimulace; Transport; resuscitation; newborns; gestatory age; asphyxia; tactile stimulation; Transport