Návrh na umisťování záchytných parkovišť (P+R) v Hradci Králové - Charvát, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá navržením a rozmístění odstavných ploch (P+R) v Hradci Králové. V teoretické části se analyzuje současný stav veškerých parkovišť i odstavných parkovišť (P+R). Následně bude popsán účel a princip těchto parkovišť a využití pro individuální automobilovou dopravu. V praktické části se navrhnou lokace a kapacity odstavných parkovišť (P+R), kde se bude přihlížet na intenzitu dopravy. Dále se navrhne a vyhodnotí jejich návaznost na stanovená místa v Hradci Králové. Výsledkem bude i srovnání cestovních časů při využití přepravy pouze autem a pomocí systému P+R, tedy kombinací individuální automobilové dopravy a veřejné hromadné dopravy.
Proposal for placing park-and-ride car parks in Hradec Králové
Keywords: Hradec Králové; parkoviště; záchytné parkoviště P+R; car parks; park-and-ride