Platónova kritika umění - Stuchlíková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na tři Platónovy dialogy, ve kterých kritizuje umění, především básnictví a malířství. Jedná se o Ústavu, Obranu Sókrata a dialog Ión. Vysvětlí, co vlastně umění je a jaký je jeho smysl. Definuje důvody Platónovy kritiky umění a poukáže na ty, které lze považovat za relevantní i dnes.
Plato's Criticism of Art
Keywords: umění; básnictví; hudba; malířství; napodobování; art; poetry; music; painting; imitating.