Výstavba počítačové sítě v rodinném domě - Tlučhoř, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem bakalářské práce je teoretický popis fyzické a spojové vrstvy referenčního ISO/OSI modelu, návrh a realizace počítačové sítě v rodinném domě. Práce je rozdělena do dvou částí, v první části se práce zabývá teoretickým popisem dvou nejspodnějších vrstev modelu ISO/OSI a strukturované kabeláže. V druhé části je popsán návrh a realizace počítačové sítě v rodinném domě
Construction of computer network in a family house
Keywords: Datové kabely; Fyzická vrstva; Spojová vrstva; MAC; CSMA/CD; LAN; Počítačová síť; Strukturovaná kabeláž; Data Cables; Physical layer; Link layer; MAC; CSMA/CD; LAN; Computer network; Structured cabling