Osoba mladistvého v trestním právu - Polívková, Jana (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se v obecné části zabývá historickým vývojem trestního zákonodárství. Vymezije pokem mladistvého. Ve zvláštní části jsou vymezeny typické rysy trestní činnosti mladistvých a jejich nejčastější delikty.
A Person of deliquent in the law of crime
Keywords: trestní právo; mladistvá osoba; Kriminalita; prevence