Demonstrace datových struktur a třídících algoritmů pomocí Java apletů - Boháč, Libor (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této práce je vytvoření výukové aplikace, jejímž úkolem je graficky demonstrovat činnost vybraných datových struktur a třídících algoritmů. V první části jsou popsány teoretické základy jednotlivých datových struktur a třídících algoritmů. Dále je zde pojednáno o tvorbě Java appletů a možnostech kreslení v jazyku Java. Na závěr je nastíněno řešení výukové aplikace.
Demonstration of data structures and sorting algorithms by the help of Java applets
Keywords: Data structures; sorting algorithms; applets; Datové struktury; třídící algoritmy; JAVA; applety