Kooperace podniků jako cesta k zisku - Milická, Erika (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kooperace podniků. První část definuje vztahy mezi podniky, formy a cíle kooperace, výhody a nevýhody z ní vyplývající. Druhá část práce se zaměřuje na rozbor kooperačního vztahu dvou vybraných společností, jak po stránce kvalitativní, tak i finanční. V závěru jsou shrnuty a vyhodnoceny zjištěné poznatky, dle kterých jsou navrhována doporučení pro zlepšení kooperace.
Business cooperation as a way to profit
Keywords: spolupráce podniků; partnerství podniků; výhody a nevýhody kooperace; finanční analýza; formy kooperace; cíle kooperace; business collaboration; business partnership; advantages and disadvantages of cooperation; financial analysis; forms of cooperation; cooperation goals