Populárně vědecká literatura o chemii - Sýkorová, Eva (Univerzita Pardubice, 1996)
Autorka chtěla ve své práci především zdůraznit to, že učitel by měl žákům doporučovat ty knihy populárně vědecké literatury, které jsou jim dostupné, které si mohou sami obstarat, samostatně nastudovat.
Keywords: pedagogika; chemická literatura; populárně-naučná literatura