Provoz veřejné osobní dopravy v relaci Katowice - Tarnowskie Góry - Tereszczuk, Orest Włodzimierz (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce analyzuje současný stav veřejné osobní dopravy v relaci Katowice - Tarnowskie Góry a identifikuje některé problémy. Jako některé z několika jsou to: přetíženost autobusových linek 820 a 830 nebo nevyužití železniční dopravy. Navrhuje se proto zavedení metropolitních vlakových spojů místo autobusových linek.
Organisation of mass public transit on Katowice - Tarnowskie Góry relation
Keywords: autobusová doprava; železniční doprava; městská doprava; přetíženost dopravy; analýza nákladů a přínosů; Polsko; Hornoslezsko-pánevská metropole; bus transport; rail transport; city transit; overloaded transport; cost-benefits analysis; Poland; Metropolis GZM