Mezinárodní standardy pro identifikaci logistických jednotek - Bílek, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá identifikací a označováním jednotek pohzbujících se v logistickém řetězci. Podrobně popisuje dva mezinárodní standardy, které se používají pro práci s logistickými daty a vzájemně je porovnává. Popisuje technologie určené pro automatizovaný sběr a zpracování těchto dat. Pracuje s mezinárodními oborovými i multioborovými systémy, které dnes používají pro identifikaci logistických jednotek některý z popsaných standardů.
International standards for identification of logistics units
Keywords: application identifiers; data identifiers; Logistics; Identification; international standards; aplikační identifikátory; datové identifikátory; Logistika; mezinárodní standardy