Domovské právo a jeho principy v Dašicích v letech 1918 až 1938 - Brotánek, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Hlavním cílem této práce je přiblížit domovské právo ve sledované době mezi lety 1918 - 1938. Práce obsahuje teoretickou část popisující především historii obce Dašice, základní principy domovského práva i dobových zákonů. Praktická část této práce se zabývá studiem a analýzou archivních pramenů týkajících se domovského práva ve sledované době včetně sociálních záležitostí v obci.
Home Law and its Practice in Dašice (1918-1938)
Keywords: Dašice; obecní samospráva; domovské právo; ohlašovací povinnost; konskripce; politický domicil; podpora v nezaměstnanosti; starobní výměr; Dašice; right of domicile; reporting duty; conscription; political domicile; support in unemployment; retirement support