Analýza hospodaření neziskové organizace - Tichá, Šárka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním ziskového a neziskového sektoru, od založení po účtování a financování až po zrušení. V praktické části je zhodnoceno hospodaření příspěvkové organizace SOŠ a SOU Stavební Kolín. Je porovnána výše přidělených transferů v návaznosti na využití kapacity školy, provedeno porovnání růstu průměrného platu, výše fondů a finanční analýza v období 2012-2016.
Analysis of the economic contributory organization
Keywords: hospodaření příspěvkové organizace; finanční analýza; účetnictví; neziskový sektor; střední školy; economy of the contributory organization; financial analysis; accountancy; nonprofit sector; high school