Primární prevence - ekonomické a sociální souvislosti - Hrdinová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2006)
Ve své závěrečné bakalářské práci se zabývám problematikou drogové závislosti a její prevencí. Teoretická část popisuje příčiny vzniku drogové závislosti a systém prevence drogových závislostí u nás včetně strategie uplatňované na školách.V praktické části je zpracováno dotazníkové šetření, kterého se účastnili studenti třetího ročníku gymnázia Pardubice. Dotazník je zaměřen na vztahu dětí k drogám a prevenci drogové závislosti u dětí středních škol.
Primary prevention - economics and social contiguous
Keywords: mental dependence; physical dependance; needle; financing prime prevention; prevention; youth; Drug; prevence; psychická závislost; fyzická závislost; drogová závislost; mládež; Drogy; financování