Ekonomické ztráty způsobené dopravními nehodami v Libereckém kraji - Sunkovská, Blanka (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými ztrátami, které jsou způsobeny nehodovostí v silničním provozu. V první části je zpracována analýza stavu dopravní nehodovosti v ČR do roku 2005. Druhá část obsahuje výpočet ztrát z dopravních nehod v rámci ČR a třetí část se zaměřuje pouze na Liberecký kraj. Ve vztahu k zájmovému území je zde provedeno srovnání základních ukazatelů mezi regionem a ČR, jako jsou náklady na dopravní nehody ve vztahu k počtu obyvatel a délce silnic. Čtvrtá část obsahuje návrh opatření k zajištění udržitelné kvality silničního provozu a ke snižování ekonomických ztrát způsobených dopravními nehodami, které může využít Liberecký kraj při tvorbě strategických dokumentů zaměřených na bezpečnost a plynulost dopravy.
Economic losses caused by traffic accidents in the Liberec-Bohemian district
Keywords: silniční doprava; Dopravní nehody; bezpečnost; ztráty; Náklady; SWOT analýza