Metody finanční analýzy v současném podniku - Dřímalová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2009)
V diplomové práci je provedena finanční analýza společnosti GEMEC-UNION a.s.. První část je věnována teoretickým poznatkům. Druhá kapitola pojednává o společnosti samotné a ve třetí kapitole byla vypracována finanční analýza zmíněné společnosti. Závěrem kapitoly je provedeno celkové zhodnocení a navržena doporučení na zlepšení finančních ukazatelů.
Method of financial analysis in a contemporary company
Keywords: financial analyses; consolidated statements; methods; horizontal and vertical analyses; guides ratio; site and bankrupting models; finanční analýzy; výkazy; metody; horizontální a vertikální analýzy; poměrové ukazatele; bonitní a bankrotní modely