Analýza příčin porušení kolejnicové oceli Lo8CrNiMo po svařování na tupo - Pešlová, Františka; Till, Břetislav; Beneš, Libor; Schmidová, Eva; Ptáčková, Marie (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce zkoumá příčiny defektního lomu nově vyvíjené nízkouhlíkové oceli na lité součásti kolejového svršku. Materiál byl hodnocen z hlediska metalografického í fraktografického. Obsahuje kontrolu Čistoty materiály s následným hodnocením zjištěných vměstků chemickou a spektrální analýzou, dále pak výsledky mechanických a defektoskopických zkoušek. Na základě jednotlivých šetření pak předkládá navrhovaná opatření k dané výzkumné úloze.
Analysis of causing the rail steel Lo8CrNiMo fracture after butt welding
Keywords: kolejnicové oceli; defektní lomy; analýzy příčin; technologie odlévání; metalografická hodnocení; analytická hodnocení