Rozbor realizace II. fáze reformy územní veřejné správy v ČR - Mazurová, Eva (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na současný stav reformy veřejné správy. V práci jsou popsány cíle a poslání reformy veřejné správy a jsou zde porovnány východiska reformy v ČR a současné evropské trendy. První část stručně hodnotí první fázi reformy územní veřejné správy a druhá se podrobně zabývá druhou fází této reformy se zaměřením na Ústeckoorlicko.
Analysis of the 2nd phase of development public administration reform in CR
Keywords: reforma veřejné správy; obce; Ústí nad Orlicí; veřejná správa