Fiskální zatížení silniční dopravy v ČR a v jiných zemích - Michek, Roman (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá tématem zpoplatnění dopravy v České republice a v jiných zemích. V práci jsou uvedeny způsoby zdanění motorových vozidel a užívání silniční infrastruktury, jejich porovnání a návrh změny zpoplatnění silniční dopravy v České republice. Návrh počítá se zpoplatněním dopravní infrastruktury pomocí mýtného pro všechny uživatele dopravy. Výše poplatků bere v úvahu několik nových parametrů, např. emisní třídu vozidla, ujetou vzdálenost a také denní dobu u nákladních vozidel, kdy vozidlo využívá pozemních komunikací.
Fiscal load of road transport in The Czech Republic and other countries
Keywords: silniční doprava; fiskální zatížení; Daně; poplatky; Road transport; fiscal load; taxation; Charges