Úloha archeoparků ve vzdělávání - Střihavková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Předložená práce se zabývá českými i evropskými archeologickými muzei v přírodě a jejich vztahem ke vzdělávání zvláště dětí. Zkoumá povědomí o archeologii a pravěku a navrhuje možnosti jeho rozšíření formou spolupráce archeoparků a škol.
Archaeological Open Air Museums and their role in Education
Keywords: archeologická muzea v přírodě; archeoparky; experimentální archeologie; muzejní pedagogika; vzdělávání; vzdělávací program; archaeological open air museums; experimental archaeology; museum education; education; educational programmes