Automatický paletizační vozík - Halousek, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Zadáním bakalářské práce je výroba automatického paletizačního vozíku. K jeho výrobě byla použita základní stavebnice LEGO Mindstorms 9797 s přidáním barevného senzoru. Programování automatického přemístění palet bylo provedeno v programovacím jazyku NXC. Paletizační vozík startuje z dané pozice a postupně převáží různobarevné palety umístěné na navigační čáře. Po identifikaci barvy palety se vozík s naloženou paletou přemístí přes manipulační prostor do skladovacího prostoru, kde paletu umístí do příslušné části podle barvy. V manipulačním prostoru se vozík vyhýbá případným překážkám. Po umístění palety do skladového prostoru se vozík vrátí na startovací pozici a opakuje svou činnost až do vyčerpání všech palet, nebo naplnění skladu.
Autonomous pallet truck
Keywords: LEGO Mindstorms; paletizační vozíky; programovací jazyk NXC; LEGO Mindstorms; pallet truck; programming language NXC