Vliv orientačního běhu na životní styl rodiny - Zemánková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce na téma "Vliv orientačního běhu na životní styl rodiny" je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje obecné teoretické poznatky o životním stylu, rodině, psychosociálních aspektech pravidelného sportování a jejich vlivu na jedince. Součástí teoretické pasáže této práce je také teorie o orientačním běhu, od jeho vývoje, až po pomůcky k němu určené. Praktická část je zaměřena na samotný výzkum, zaměřující se na otázku, jak informanti interpretují vliv orientačního běhu, jak na svůj individuální životní, tak na životní styl celé sportující rodiny. Výzkumné šetření má kvalitativní výzkumný design, metodou sběru dat je rozhovor.
The Impact of Orienteering on Family Lifestyle
Keywords: rodina; orientační běh; životní styl; sport; family; orienteering; lifestyle; sport