Specifická ekonomika v zemědělství - Radová, Hana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na ekonomiku v zemědělství. Teoretická část bakalářské práce vymezuje základní pojmy zemědělství a agrární politiky. Praktická část bakalářské práce se zabývá představením malého zemědělského podniku Klásek s.r.o., státními subvencemi a odbytovým trhem. Cílem práce je vysvětlit podstatu specifik ekonomiky agrárního sektoru v národním hospodářství.
Specific Economy in Agriculture
Keywords: zemědělství; produkce; společná zemědělská politika; státní subvence; kontroly; agrární politika; agriculture; production; common agricultural policy; government subsidies; control