Aplikace C,N-chelátovaných organocíničitých fluoridů - Švec, Petr (Univerzita Pardubice, 2006)
V rámci této práce byly popsány dvě nové rychlé metody přípravy sloučenin. Připravený [2-(n,n-domethylaminomethyl)fenyl]di-n-butylstannylfluorid byl použit jako velmi účinné fluorační činidlo při fluoracích různých substrátů zejména chlorsilanů. Byla studována struktura vybraných organocíničitých halogenidů v pevném stavu pomocí XRD analýzy a v roztocích různých rozpouštědel pomocí XRD analýzy a v roztocích různých rozpouštědel pomocí multinukleární NMR spektroskopie.
Use of C,N-chelated organotin(IV) fluorides
Keywords: organocíničité sloučeniny; C,N-cheláty; nukleární magnetická rezonanční spektroskopie; membránové elektrody