Ústavněprávní pojetí svobody projevu a pozitivněprávní stav - Karlová, Romana (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce je věnována svobodě projevu, vysvětluje základní pojmy s tímto termínem spojené, poukazuje na historii svobody, na historii ústavy a tiskového práva v našich zemích. Objasňuje i platnou právní úpravu svobody projevu a otázky s tím spojené.
Constitutional - law conception fo the freedom of speech and positive law
Keywords: svoboda; demokracie; právo; ústava; Listina základních práv a svobod; právní ochrana občana