Příprava a charakterizace nanozlata a nanostříbra. - Bureš, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na přípravu kovových nanočástic zlata a stříbra. Stříbrné nanočástice byly připravovány redukcí vodného roztoku dusičnanu stříbrného roztokem tetrahydridoboritanu sodného, zlaté nanočástice redukcí tetrachlorozlatité kyseliny citronanem sodným ve vodném prostředí.
Preparation and characterisation of nanogold and nanosilver.
Keywords: nanočástice; nanostříbro; nanozlato; baktericidní testy; nanoparticles; nanosilver; nanogold; bactericidity test