„Zevrubně a bez předsudků.“ Tematizace antikoncepce v československých „manželských příručkách“, - Lacinová Najmanová, Veronika (Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, 2022)
Cílem příspěvku je pomocí analýzy tzv. manželských příruček, sledovat změny ve způsobu, jakým byla v Československu dvacátého století tematizována antikoncepce a sledovat proměnu diskurzů, které se k problematice omezování početí vážou.
'In detail and without prejudices.' The theme of contraception in the Czechoslovak 'marriage manuals'.
Keywords: antikoncepce; reprodukce; manželství; 20. století; Československo; contraception; reproduction; marriage; 20th century; Czechoslovakia