Odsolování mořské vody a remineralizace odsolené vody - Culková, Anna (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se v první části zaměřuje na odsolování mořské a brakické vody, na důvody a související problémy, zejména však na popis jednotlivých způsobů odsolování. Druhá část práce popisuje pozitiva a negativa odsolené vody s ohledem na lidské zdraví a na její využití v průmyslu a zemědělství, způsoby její následné remineralizace a technologické provozy z různých částí světa.
Desalination of sea water and remineralization of desalinated water
Keywords: mořská voda; brakická voda; úprava vody; odsolování; mineralizace; seawater; brackish water; water treatment; desalination; mineralization