Proměny života německé společnosti mezi dvěma světovými válkami - Rychter, Josef (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá problematikou života německých občanů v meziválečném období. Nejprve je představena situace před rokem 1933. Poté jsou zhodnoceny proměny ve společnosti v období Třetí říše. V závěru je pak nastíněn fenomén ztotožnění se německého národa s Hitlerem a zamyšlení se nad otázkou viny Němců za vyprovokování 2. světové války.
Transformation of life of German society between two world wars
Keywords: Německo; dějiny; společnost; meziválečné období; výmarská republika; Třetí říše; nacismus; Hitler, Adolf