Radiační ochrana při vyšetření výpočetní tomografií - Průšová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce na téma "Radiační ochrana při vyšetření výpočetní tomografií" se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce je souhrnně popsán CT přístroj a jeho jednotlivé parametry a konstrukce. Dále teoretická část pojednává o principech radiační ochrany a zaměřuje se na úkony, které jsou důležité k dodržování správných postupů ochrany před zářením. Praktická část popisuje zhodnocení místních diagnostických referenčních úrovní na daném CT přístroji. Výsledné hodnoty byly zpracovány a porovnány s národními diagnostickými referenčními úrovněmi.
Radiation protection at examination computed tomography
Keywords: výpočetní tomografie; radiační ochrana; legislativa; diagnostické referenční úrovně; computed tomography; radiation protection; legislation; diagnostic reference levels