Využití informačních systémů v ambulanci vojenského praktického lékaře - Smrčková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku dat a informací ve zdravotnictví, jejich zpracování a využití prostřednictvím informačních systémů. Popisuje zdravotnické informační systémy jednotlivých úrovní zdravotnického systému České republiky. Zabývá se také otázkou bezpečnosti zdravotnických informací v informačních systémech a při jejich předávání. Výzkumná část se věnuje praktickému využití informačního systému vojenského zdravotnictví a hodnotí předpoklady zdravotnických pracovníků pro práci s ním na pracovištích všeobecného praktického lékařství.
Use of information systems in a military ambulance practitioner
Keywords: data a informace; elektronické zdravotnictví; zdravotnické informační systémy; klinický pacientský záznam; zdravotnická služba Armády České republiky; data and information; eHealth; medical information systems; clinic patient record; Czech Army medical service