Perspektivy rozvoje církevního školství v Královehradecké diecézi - Jandejsková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá vývojem církevního školství v České republice po roce 1989 v historických a právních souvislostech. V praktické části se věnuje analýze činnosti římskokatolických církevních škol v královohradecké diecézi.
The Perspectives of development of Christian school in the diocese of Hradec Králové
Keywords: školství; vzdělávací systémy; církevní školy; křesťanská církev; východní Čechy; Hradec Králové