Diskriminace v pracovním právu se zaměřením na diskriminaci žen v pracovním právu - Čtvrtečková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce obsahuje čtyři kapitoly. První kapitola se zabývá vymezením základních pojmů a diskriminačních znaků. Druhá kapitola je zaměřena jak na prameny práva podle českého právního řádu, tak i na mezinárodní dokumenty a evropské právo. Třetí kapitola je věnována postavení žen na trhu práce. V poslední kapitole jsou shrnuty praktické zkušenosti žen s přístupem zaměstnavatelů.
Discrimination in labour law with aimed at discrimination of women in labour law
Keywords: Pracovní právo; právní řád; diskriminace; postavení žen; Trh práce; prameny práva; zaměstnavatelé; rovnost; práva žen