Udržitelnost v českém bankovním sektoru - Hladíková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se zabývá problematikou ESG v bankovním prostředí. Cílem je posouzení současného stavu udržitelnosti českých bank a představení ESG aktivit Komerční banky a České spořitelny. Dále práce obsahuje komparaci těchto vybraných bank v rámci udržitelných aktivit každého z ESG faktorů - environmentální, sociální a faktoru řízení, které jsou v samotném závěru zhodnoceny.
Sustainability in the Czech banking sector
Keywords: udržitelnost; ESG; CSR; banky; sustainability; ESG; CSR; banks