Role samosprávy při tvorbě funkčního systému veřejných prostorů města (na příkladu města Chrudim) - Teplá, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce zkoumá důležitou roli samosprávy při tvorbě funkčního systému veřejných prostorů města. V teoretické části jsem se věnovala obecně problematice veřejných prostorů a úloze samopsrávy při jejich uspořádání. V praktické části jsem zkoumala úlohu samosprávy města Chrudimi při tvorbě jejich funkčního uspořádání. Na závěr jsou uvedena doporučení pro tvorbu funkčního systému městských veřejných prostorů v Chrudimi.
The role of local government by creating a functional system of public spaces of the town (according to the example of the town of Chrudim)
Keywords: public spaces; Local government; legal regulations; planning papers; veřejné prostory; samospráva; právní předpisy; plánovací dokumenty