Finanční management příspěvkové organizace - Hospodka, Josef (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je charakterizovat hlavní zdroje pro financování příspěvkových organizací, zhodnotit jejich využívání ve zvolené organizaci a na základě vybraných ukazatelů analyzovat ekonomické zdraví vybrané organizace. Popis organizační struktury a provedení finanční analýzy na základě účetních výkazů příspěvkové organizace CEKUS Chotěboř. V první části se věnuji teoretické části, popisu neziskového sektoru, veřejnému sektoru. V další části jsou uvedeny druhy organizačních struktur. Poslední část je věnována výpočtu ukazatelů finanční analýzy.
Financial management of an allowance organization
Keywords: veřejná správa; neziskový sektor; příspěvkové organizace; zdroje financování; druhy organizačních struktur; finanční analýza; public administration; non-profit sector; contributory organization; funding sources; types of organizational structures; financial analysis