Mezigenerační solidarita v péči o seniora - Sehnoutková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem této bakalářské práce je zjistiti, jak se dnešní senioři ve věku okolo 60 let starají o své rodiče v domácím prostředí. Práce má za úkol přiblížit, jak ovlivňuje péče o rodiče běžný život seniorů. Zaměřili jsme se na faktory, které ovlivňují psychiku a fyzický stav pečovatele. Také na zásah do pečovatele soukromého života, jak péče o jejich rodiče ovlivnila jejich vlastní život a také jak zvládají péči po finanční stránce.
Intergenerational solidarity in the care of the elderly
Keywords: solidarita; senioři; péče; rodinná péče; domácí prostředí; solidarity; seniors; care; family care; home environment