Rutilové pigmenty s niklem - Kosinová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou rutilových pigmentů typu Ti1-3xNixM2xO2 s obsahem antimonu, wolframu, niobu a molybdenu jako kompenzujících prvků, kde x = 0; 0,05; 0,1; 0,2; 0,3 a 0,5. Všechny pigmenty byly připraveny klasickou keramickou metodou a suspenzním mísením surovin, kdy jako výchozí suroviny byly použity oxid titaničitý, oxid nikelnatý, oxid antimonitý, wolframový, niobičný a molybdenový.
Rutile pigments containing nickel
Keywords: keramické pigmenty; rutil; syntéza rutilů; ceramic pigments; rutile; synthesis of rutiles