Návrh laboratorních cvičení z oblasti destilačních a rektifikačních metod - Hejduková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce pojednává o dělení látek destilačními a rektifikačními metodami. Popisuje princip dělení látek, jednotlivé druhy destilace a rektifikace a jim odpovídající aparatury s popisem jednotlivých částí. Práce obsahuje návrh laboratorních úloh pro jednotlivé druhy destilací (rektifikací).
Keywords: pedagogika; didaktika; analytická chemie; laboratorní cvičení; destilace; rektifikace; aparatury; metody